top of page

Joost Geevers-van Acht

dirigent sinds 2016

Sinds maart 2016 is Joost Geevers-van Acht de vaste dirigent van het Goois SymfonieOrkest.  Hij is de opvolger van Pedro López López, die het orkest ruim vijf jaar heeft geleid.

Joost Geevers-van Acht is trombonist, dirigent, componist en schrijver en genoot zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.  Als trombonist is hij als remplacant onder andere werkzaam bij het Residentie Orkest, het Noord Nederlands Orkest, het Ballet Orkest, het Orkest van het Oosten, het Radio Filharmonisch Orkest en het Asko-Schoenberg Ensemble.

Geevers-Joost-01.png

foto: Jos Kaldenhoven

Geevers-boek-Gesprek.png

Al tijdens zijn opleiding werkte hij veelvuldig als dirigent, onder andere als assistent bij het Residentie Orkest en het Asko-Schoenberg.   Verder dirigeerde hij de Nederlands premières van Ives' Universe Symphony bij het Noord Nederlands Orkest en Stockhausens Hochzeiten aus Sonntag aus Licht bij de Radio Kamer Filharmonie.  Dat eerste werk maakte zoveel indruk op het publiek dat een jaar na de première nogmaals werd uitgevoerd, o.a. in de prestigieuze zaal Cité de la musique in Parijs.  In het seizoen 2008-2009 was hij als dirigent verbonden aan de Ligeti Academy van het Asko-Schoenberg Ensemble.

Joost Geevers-van Acht is actief pleitbezorger van nieuwe muziek in binnen- en buitenland en werkte onder andere met het Ives Ensemble, Slagwerk Den Haag, de Diamant Fabriek, Århus Sinfonietta, Ensemble de Música Contemporanea de Illes Balears en het Hafnia Chamber Orchestra.  Hij is tevens medeoprichter en muzikaal leider van de hedendaagse muziektheater gezelschappen Fast Opera Productions en Neo-fanfare 9x13.

In 2015 verscheen zijn eerste boek, "In gesprek met de oude meesters." 

eerdere dirigenten van het GSO

Juda-Jo.png
Jo Juda
1983-1984
Rutge van Leyden dirigent
Grzegorz Stasko
1985-1988
Eliscu-Robert.png
Robert Eliscu
1989-1996
Jansen-Boudewijn.png
Boudewijn Jansen
1997-1998
Boonstra-Haiko.png
Haiko Boonstra
1999-2010
LópezLópez-Pedro.png
Pedro López López
2011-2015
bottom of page