top of page
  • Beethoven:  Ouverture Egmont, op.84

  • Dvořák:  Legenden op.11

  • Beethoven:  Tripelconcert,  op.56

Eindelijk weer een concert van het Goois Symfonie Orkest

 

 

Beethoven en Dvořák staan op het programma bij het Goois Symfonie Orkest op zondag 31 oktober. In dit middagconcert in het MCO-gebouw, werkt het orkest samen met het Atlantic Trio. Het is het eerste concert sinds de Covid-lockdowns anderhalf jaar geleden begonnen. “Eindelijk kunnen we weer spelen,” verzuchten veel musici.

 

Het Goois Symfonie Orkest is de coronacrisis goed doorgekomen en dat viert het met een bijzonder concert.

 

Dirigent Joost Geevers leidt het orkest voor de pauze in Beethovens Ouverture ‘Egmont’ en in een selectie uit Antonín Dvořáks Legenden.  De Legenden zijn allemaal kortere stukken, met sterk wisselende tempi en stemmingen. Pareltjes uit de orkestliteratuur die zelden worden gespeeld, maar die net zo heerlijk zijn om naar te luisteren als de grote symfonieën van de Tsjechische meester.

2021-11-flyer-kl.png

Na de pauze betreden maar liefst drie solisten het podium. Het gaat om de leden van het Atlantic Trio: de Hilversumse violiste Janneke van Prooijen, cellist Ansfried Plat en pianist Bas Verheijden. Samen met het orkest spelen zij het Tripelconcert van Ludwig van Beethoven. Dit grote werk heeft eigenschappen die we kennen uit veel composities van Beethoven. Soms lyrisch, maar ook fel; intiem en grootschalig; met zeer virtuoze passages voor de solisten, uitmondend in een bloedstollende finale.

bottom of page